Реконструкція Корона плази в Нью-Йорку

Восени 2012 року Управління транспорту Нью-Йорку перекрило проїжджу частину та автостоянку біля Корона плази, таким чином готуючи територію до нового громадського простору в районі Куїнс. Весь проект реконструкції площі був чітко спланований та тісно пов’язаний з місцевими громадами, які були не лише ініціаторами проекту, але й мали неаби-який вплив на нього під час реалізації.

Службова дорога, що потім стала громадським простором, знаходилась між 104 та Національною вулицями, неподалік від авеню Рузвельта. Вона відокремлювала місцеві магазини від невеликого зеленого простору, що складався з декількох кущів та дерев. По цій дорозі в день проїжджало менше 100 автівок, а в сквері не вистачало сидячих місць та звичайних зручностей, щоб ним можна було користуватись. Поруч знаходиться залізнична станція, через що авеню Рузвельта має значний пішохідний трафік вздовж вузького тротуару. Тим не менш район був досить популярний у місцевої громади і використовувався для щотижневого Грінмаркету та різноманітних місцевих подій. В околиці знаходиться дуже мало відкритих просторів, тому спільнота вже давно поклала око на вдосконалення Корона плази.

У розвитку проекту брали участь декілька місцевих організацій, зокрема Художній музей, команда якого доклала багато зусиль до створення нового простору. Проект підтримали і місцеві мешканці та підприємці. Щоб поширити інформацію про реконструкцію території провели бесіди з водіями вантажівок, що незаконно паркувались на території, та громадські обговорення. Проект передбачав видалення 26 паркомісць, і подібне рішення мешканці могли оскаржити. Однак завдяки хорошій роботі з громадськістю та правильним поясненням існуючих проблем протестів проти цього було небагато.

Одим із способів розказати громаді про проект стало встановлення шести знаків, в яких розповідалось про покращення, які планується впровадити на території. Кожен із знаків мав декілька важливих елементів:
— Вказання конкретної проблеми, яке не дає площі стати повноцінним громадським місцем
— Діагарму, що вказувала на вплив проблеми на територію
— Опис проблеми, та способи її вирішення.
— Напіпрозору схему, що накладалась на реальний простір, завдяки якій пішоходи мали можливість побачити обриси майбутніх змін.
Всі проблеми та питання, про які розповідалось у встановдених знаках, виникли з досліджень проведених на площі. Питання мали на меті отримати глибше розуміння спільноти, що буде використовувати площу та її побажань.

Лише після проведення дослідження та поширення інформації серед мешканців і погодження проекту, приступили до його впровадження. В дизайні використовувались тимчасові матеріали, щоб впровадити проектні рішення за короткий час, та мати можливість все легко повернути назад, якщо буде багато негативних відгуків про внесені змін. Всю територію вкрили епоксидною смолою з гравійною сумішшю граніту та переробленої порцеляни. Завдяки такому матеріалу поверхня отримула світлий колір, який відбиває світло ввечері та сворює безпечну атмосферу. Окрім того вона лишається менш слизькою під час ожеледі та дощу. Для запобіганню в’їзду на площу автомобілістів використовуються гранітні блоки зі старого мосту Вілліс авеню. В проекті бередбачено проїзд для аварійних машин з доступом до пожежних гідрантів та будівель. Для зручного відпочинку по  території розставлені переносні столи та стільці.